Bli en profesjonell styrkeløfter

Alle profesjonelle idrettsutøvere starter som amatører. Før man kan bli profesjonell, må man trene mye, og man må være villig til å legge ned den tiden og innsatsen som kreves for å bli god. Hvis man verken har tid eller motivasjon til å trene så hardt som det trengs, kommer man aldri til å lykkes som profesjonell idrettsutøver. Derfor er den mentale innstillingen svært viktig.

Dersom man har bestemt seg for å satse som proff, er det lurt å ha en trener og et godt støtteapparat bak seg. Det finnes idrettsutøvere som lykkes helt på egen hånd, men det er mye enklere dersom man har litt hjelp og støtte. Da får man både oppmuntring og motivasjon, og man får hjelp til mange av de praktiske gjøremålene som ellers kan ta mye tid.

De fleste profesjonelle styrkeløftere er tilknyttet en klubb eller et idrettslag. Der finner de både treningsapparater og treningspartnere. Styrkeløft er en individuell idrett, men det er alltid fint å ha noen å trene sammen med. For å delta i konkurranser som arrangeres av Norges Styrkeløftforbund, må man være medlem av en klubb som er tilsluttet NSF og NIF. Hvis man ikke finner en klubb i nærheten, kan man starte en egen klubb, eller melde seg inn i en klubb som ligger litt lenger vekk. Norges Styrkeløftforbund tilbyr treningsprogram for nybegynnere og viderekomne, og gir mange gode tips til hvordan man lykkes i sporten. De har også en terminliste over kommende konkurranser og stevner.

Comments Off on Bli en profesjonell styrkeløfter

Filed under Styrkeløft