Framgangsrike norske styrkeløftere

Norge har tatt mange internasjonale medaljer i styrkeløft. Det norske landslaget hevder seg godt i store konkurranser. Den neste aktuelle konkurransen er Vest-Europeisk mesterskap (WEC), som arrangeres i september 2014. De norske deltakerne som er tatt ut, er Linda Kristensen (-72 kg), Hildeborg Hugdal (+84 kg), Bo André Bergan (-93 kg), Endre Wollan (-105 kg), Kristoffer Eikeland (-105 kg), Andreas Hjelmtveit (-120 kg) og Martin B. Rønning (+120 kg). Heidi H. Arnesen og Hans Magne Bårtvedt er reserver.

Norge har tatt ti VM-gull i styrkeløft, fordelt på åtte utøvere. Vårt nyeste VM-gull kom i 2013, da Kjell Egil Bakkelund vant i klassen -83 kg. Da ble VM arrangert i Stavanger. Bakkelund er på det norske landslaget, og har konkurrert i styrkeløft siden 2007. Da han tok VM-gullet, satte han også verdensrekord i sammenlag vekt i klasse -83 kg, da han løftet til sammen 942,5 kg.

Inger Blikra er Norges mest suksessfulle kvinnelige styrkeløfter. Både hun og Beate Amdahl har vunnet to VM-gull hver. Inger Blikra er også den mestvinnende idrettsutøveren i Norge, uansett idrettsgren og kjønn. Hildeborg Juvet Hugdal har for tiden verdensrekorden i benkpress. Den er på 225 kg, og ble satt i mai 2014. Hun hadde også den forrige verdensrekorden, som var på 218 kg. Den ble satt i november 2013. Tutta Kristine Hanssen har verdensrekorden i benkpress for junior, og verdensrekorden i sammenlagt vekt for junior. Begge rekordene er fra 2011. Norge kan nok også hevde seg bra i WEC nå i høst.

Comments Off on Framgangsrike norske styrkeløftere

Filed under Styrkeløft